Cukorbetegség és életmód változtatás

fogyas_egeszseg.jpgÉtkezés után a vércukorszint emelkedni kezd, a szervezet arra törekszik, hogy ezt a szintet csökkentse, ha a folyamatban zavar keletkezik, akkor cukorbetegség alakul ki. Ehhez számos tényező járul hozzá, de a fő ok az elhízás.

Az elhízást nem a túlzott kalória bevitel, hanem a nem megfelelő formában bevitt kalória okozza. Ezek a "rossz kalóriák" túlzott inzulintermelést, s ennek eredményeként túlzott energiaraktározást okoznak a szervezetben zsírszövet formájában.

A "fogyókúra" idején a kalória csökkentésével az anyagcsere lelassul, mellyel lassul a testsúly csökkenés üteme is.

A helytelen táplálkozás következményeit a helyes táplálkozásra való áttéréssel lehet leginkább kezelni.

A közelmúltban végzett vizsgálatok azt mutatták,hogy az alacsony szénhidrát-tartalmú ketogén diéta hatékony lehet az inzulin rezisztencia kezelésében.

Minden tekintetben fontos szétválasztani az ember számára szükséges élelmi anyagokat és a gasztronomiát, ennek pontos tisztázása nélkül jelentős mértékben keveredhetnek a fogalmak.

Az ember számára egyértelmű szükségletnek tekinthető élelmi anyagok a zsírok és a fehérjék, a cukrok nem. Ebből következik, hogy a ketogén étrend, amely a paleolit táplálkozásnak minden szempontból megfelel, az élettanilag szükséges táplálkozást jelenti.A ketogén étrend tekinthető genetikai és biokémiai működésünkhöz leginkább megfelelőnek és minden tekintetben szükségesnek.Az egyetlen mely mindenki számára táplálkozási alappillér.

A civilizációs betegségek elkerülését és az egészség megőrzését célzó életmód változtató programok közül a paleo módszer hatékony segítséget nyújt, azoknak akik nem idegenkednek a húsevéstől.

Az egyedi étkezési szabályokat megfelelő testmozgással kombinálva jelentős pozitív egészségi állapot javulást eredményez.

Számos betegséget elkerülhetünk a segítségével, csökkenthetjük az általuk okozott panaszokat. A paleolit étkezésnek köszönhetően a túlsúly mérsékelhető, a bőr szerkezet javul, élettelibbé és ragyogóbbá válik.

Ha a paleo életmód mellett dönt, kérjen segítséget egy paleo szemléletű orvostól,különösen akkor, ha gyógyszert szed, mivel sok gyógyszer szedése a paleo étrend mellett feleslegessé válik.